aksu English first semester past questions and answers

Share:
aksu semester past questions and answers part1
aksu semester past questions and answers

Today we have compiled 45 use of English/ Use of library past questions and answers.

This questions and answers are mainly for first semester 100L student exams. If you can go through this past questions, there is nothing that can stop you from having A's in your English language test and exam.

 We are mixing both the use of English and use of Library.

 Let's take it down there!
aksu semester past questions and answers

aksu semester past questions and answers

 (1.) Note taking and note making are remarkably different in term of____,_____and______answer: Abbreviations, Details and illustrations.

(2.) The process of adding prefix and suffix for the formation of new words is called ___________ answer: Affixation

 (3.) Words spelt and pronounced alike but are difference in meaning is called _______ answer: Homonyms.


 (4.) An abbreviation that is pronounceable as a word: eg. UNICEF, JAMB, ASSU is called ________answer: Acronyms

 (5.) In vocabulary development ________comes before the root word. Answer: prefix. While _______ comes after the root word. Answer: suffix.

 (6) Antonyms are words that are _______ answers: opposite in meaning.

 (7.) The space between the focal cord is known as ____ answer: glottis

 (8.) Hearing and listening are used interchangeably. True/ False. Answer: False. 

(9.) The act of saying words out to oneself as one reads is called______answer: vocalization

(10.) The act of reading that search for a particular information in a text is called _____ answer: scanning.

 (11.) If a student is interested in identifying the theme of a passage, he/ she uses the reading technique called _____ answer: skimming.

 (12.) Words which are spelt alike but are difference in meaning and pronunciation are referred to as ______ answer: Homograph.

 (13.) The two types of bibliograph are ___and _____ answers: working and final bibliograph. 

(14.) These are examples of microforms except. answer: microphone.

 (15.) Abbreviations and symbols are by all means restricted to notes taking, True or false? Answer: False.

(16.) Word restricted to social groups for informal communication belong to _______ of the language. answer: Slang.

 (17.) A systematically arranged list of materials giving information on how item can easily be found is called ______ answer: Indexes.

 (18.) Listening is a _______ answer: Receptive activity that involves conscious effort. 

 (19.) A common language use in a multilinguistics situation like Nigeria is called _______ answer: Lingna Franca. 

 (20.) Synonyms are words that are _______ answer: Similar in meaning. 

 (21.) The word "exchange" as a verb has the primary stress on the ______ answer: second syllable. 

 (22.) The two references styles in research writing are _____ and _____ answer: APA and MLA. 

 (23.) The preliminary pages of a book should include all. Answer: Dedication, preference,and acknowledgement. 

 (24.) A word that sounds the same but is different in spelling and meaning is called _______ answer: Homophones.

 (25.) The sound of English are classified into _____ and _____ answer: Vowels and consonants. 

 (26.) Notes may be taken from lectures as well as from ____ answers: Book, Library, etc. 

 (27.) The Latin abbreviation "et'al" means _______ answer: And other.

 (28.) Two examples of Acronyms are. Answer: UNESCO and NAFDAC. 

 (29.) Taking notes properly is impossible without _______answer: concentration, a state of the mind that encourage attention. 

(30.) Notes taking requires ______ answer: Major point of the text, not necessarily all details. 

(31.) A list of chapters, heading/ sub-headings and also the pages where they are located in the book is called _______answer: Content.

 (32.) The following are importance of serials service. Answers: Project writing, term paper writing and research report. Note letter writing is not included. 

 (33.) A list of books, articles and other publications used for research work is called _______answer: Bibliography.

 (34.) One who speaks many languages regularly is called. Answer: Bilingual.

 (35.) A paper contains strange words or phrases which may not be likely to be familiar to the reader with their meaning is called _____answer: Glossary.

 (36.) Notes taken must be_____ answer: informative enough to avoid repeatedly going back to the sources for confirmation. 

 (37.) Note making requires as much _____as notes making because both activities depend on conscious attention. Answer: concentration.

(38.) Making notes simply involves ____ answer: Expansion of information obtained from notes taking. 

 (39.) Making notes requires details and ______answer: Illustration to demonstrate clarity. 

 (40.) ______ students sometimes make notes direct from lectures where formal notes are not given. Answer: Brilliant.

 (41.) Just as reading, listening requires _____ answer: concentration or exclusive attention. 

(42.) The poor reading habit that causes the vocal cord to vibrate is called_____ answer: sub-vocalization.

 (43.) Fast reading speed is often used in reading for_____ answer: pleasure.

 (44.) Well made notes also serve as authentic _____ for future reference. Answer: source

(45.) Vague ______ need not to be used in making notes. Answer: Symbol.

 Use the commen box below, to comment if you have any question or you use contact me page. We will respond to you as soon as possible. Share this post to many of your colleagues, the need to read it too. Don't miss part use of English past questions and answers. Subscribe to our newsletter by submitting your email below. You can opt out any time. If you are not comfortable if your email is secure, read on our terms and conditions.

No comments

We love to hear from you!